Kynologisch advies


Wanneer u vragen heeft of twijfelt over onder andere het gedrag van, de omgang met uw hond of andere zaken, kunt u bij mij terecht voor een adviesgesprek. Dit kan telefonisch of bij u op locatie. Het kan zijn dat dit gesprek voldoende is om uw vraag te beantwoorden of het probleem op te lossen. Wellicht is het nodig om verder te kijken en is gedragstherapie noodzakelijk. Vanwege mijn achtergrond als dierenartsassistente heb ik de nodige ervaring om te bepalen of er mogelijk ook een medische oorzaak ten grondslag kan liggen aan bepaald gedrag van uw hond. In dat geval krijgt u uiteraard het advies onderzoek te laten doen door de dierenarts.

Voor advies specifiek voor puppy's en jonge honden is er daarnaast de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de 'opvoedkundige hulp.' Als u klant bent bij Dierenkliniek Grevelingenmeer in Purmerend, kunt u hiervoor, indien noodzakelijk, ook worden doorverwezen via het Puppy Consultatie Bureau (PCB). De opvoedkundige hulp omvat een 45 minuten durend advies- en/of trainingsconsult bij Dierenkliniek Grevelingenmeer (ook als u hier geen klant bent), waarin u de nodige adviezen krijgt, zo nodig in combinatie met een korte trainingssessie met uw puppy of jonge hond.

Wilt u een adviesgesprek aanvragen of wilt u een afspraak maken voor de opvoedkundige hulp? Dan kunt u het afsprakenformulier invullen. U krijgt vervolgens een reactie of de datum en tijd van uw voorkeur nog beschikbaar zijn. Indien dit niet het geval is, wordt in overleg naar een ander geschikt moment gezocht. In het geval van een doorverwijzing via het PCB, wordt de afspraak met de dierenarts ingepland.

De kosten voor een adviesgesprek en de opvoedkundige hulp kunt u vinden in het tarievenoverzicht. Indien n.a.v. het adviesgesprek blijkt dat gedragstherapie noodzakelijk is, worden de kosten voor het kynologisch advies of de opvoedkundige hulp hiermee verrekend.