Gedragstherapie

Wanneer u problemen ervaart bij of in de omgang met uw hond, of wanneer u graag ziet dat uw hond ander gedrag vertoont in bepaalde situaties, maar het niet lukt om dit zelf te veranderen, kunt u bij mij een afspraak maken voor gedragstherapie.

Door middel van een anamnese in de vorm van een vragenlijst die u digitaal (of op aanvraag hard copy) krijgt opgestuurd, krijg ik een eerste indruk van uw hond, van het probleemgedrag en de situatie. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een 1,5 tot 2 uur durend consult op locatie. Tijdens het consult gaan we dieper in op het gedrag, en krijgt u al de nodige tips voor verbetering aangereikt. Na het consult krijgt u een complete uitwerking en behandelmethode thuisgestuurd. Vervolgens wordt er nog een vervolgconsult ingepland. Achteraf kunt u voor nazorg doorlopend bij mij terecht met vragen. In het geval van een complex gedragsprobleem is het mogelijk dat extra gedragstrainingen noodzakelijk zijn. U wordt hierover in dat geval uiteraard tijdig geïnformeerd.


Specifiek 'Uitvallen aan de lijn'

Een zeer veel voorkomend probleem is het uitvallen van honden aan de lijn. Om u en uw hond hierin goed te kunnen begeleiden en bij dit probleem te helpen, is het specifieke pakket gedragstherapie 'Uitvallen aan de lijn' samengesteld, bestaande uit een anamnese (vragenlijst), een gedragsconsult van 1,5 tot 2 uur op locatie, drie trainingen van ongeveer 45 minuten met verschillende hulphonden, en doorlopende nazorg.

U kunt voor gedragstherapie direct bij CanineWorx terecht. Daarnaast werk ik als hondengedragstherapeute nauw samen met Dierenkliniek Grevelingenmeer in Purmerend en Hondenschool Jottem! in De Rijp. Het kan zijn dat u bent doorverwezen. Vanuit de samenwerking is er goed onderling overleg en kan er indien nodig gebruikt worden gemaakt van de locaties.

Wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact op. U kunt direct een afspraak maken via het formulier of eerst telefonisch of per e-mail contact opnemen. De tarieven voor gedragstherapie vindt u op de desbetreffende pagina.